• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Higgins lijkt in slaap gedommeld tijdens WK snooker, maar...

  De onnatuurlijke positie van Higgins was gisteren onderwerp van discussie.

  De onnatuurlijke positie van Higgins was gisteren onderwerp van discussie.

  Een beeld van John Higgins tijdens de kwartfinales van het WK snooker zorgde bij heel wat kijkers voor verwarring. Terwijl tegenstander Neil Robertson aan zet was, leek de Schot niet meer te bewegen. Op sociale media deden heel wat theorieën de ronde.

  Geraakt door een sniper uit het publiek? Vergiftigd door een glas water? Of gewoon in slaap gedommeld? Dat thema domineerde de snookerwereld toen hij in uiterst onnatuurlijke positie op zijn stoel leek te zitten .

   

  Niets van dat alles bleek waar. Higgins zelf kwam niet meer bij toen hij de beelden achteraf te zien kreeg. "Ik was gewoon naar het scherm aan het kijken dat vanboven in de zaal hing", vertelde de viervoudige wereldkampioen na afloop. Alles goed en wel dus.

   

  De wedstrijd zelf kende ook een gelukkige afloop voor de Schot. Hij versloeg Robertson met 13-10 en bereikt daardoor zijn 10e halve finale op een wereldkampioenschap. Donderdag neemt hij het op tegen David Gilbert. 

  Een greep uit de reacties op sociale media: