• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sarri: "Hazard op de bank? Je kunt geen 70 matchen in een seizoen spelen"

  Eden Hazard.

  Eden Hazard mocht pas na een uur opdraven.

  Eden Hazard (28) begon donderdagavond verrassend op de bank in de heenmatch van de halve finales van de Europa League. Chelsea-coach Maurizio Sarri wilde zijn goudhaantje rust geven. "En hij kan bovendien als invaller een match doen kantelen."

  Maurizio Sarri spaarde Eden Hazard dit seizoen al vaak in de Europa League en ook tijdens de eerste ontmoeting met Frankfurt begon de Rode Duivel op de bank. Op het uur werd de patron dan toch op het veld gegooid.

   

  "Eden begon op de bank aangezien hij al 10 matchen op een rij had gespeeld", verklaarde T1 Sarri na de match zijn keuze.

   

  "Een speler kan in een seizoen geen 70 of 75 matchen spelen. Dat is onmogelijk. Dat was de voornaamste reden voor mijn beslissing, maar er is meer. Hazard kan als invaller het verloop van een match ook doen kantelen."

   

  Invaller Hazard veranderde niets meer aan de 1-1-eindstand. Hoe schat Sarri de heenmatch in? "In de eerste 20 minuten hebben we een fout gemaakt, want we mikten te veel op een resulaat. Daarna begonnen we te spelen en dat hebben we goed gedaan."

   

  "Als je naar de kansen kijkt, dan verdienden we de overwinning. We hadden gedurende 70 minuten de volledige controle. 1-1 is niet slecht, maar Frankfurt is op verplaatsing ook gevaarlijk", besloot de Italiaan.