• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pro League overlegt maandag over gevolgen van bekerwinst KV Mechelen

  KV Mechelen

  KV Mechelen heeft de beker gewonnen, maar mag het straks ook Europees spelen?

  Als bekerwinnaar mag KV Mechelen in principe rechtstreeks Europa in, maar als het veroordeeld zou worden in de matchfixingzaak zou dat ticket naar een andere club gaan. Probleem: de uitspraak in de zaak wordt pas na het einde van de competitie verwacht.

  In normale omstandigheden wordt het laatste Europese ticket uitgedeeld in een duel tussen de winnaar van Play-off II en de nummer 4 van Play-off I. Maar als KV Mechelen veroordeeld zou worden, mag het geen Europees voetbal spelen en zou de nummer 4 automatisch Europa ingaan en speelt de nummer 5 tegen de winnaar van Play-off II.

   

  Cruciaal is dus die finale voor dat laatste Europese plaatsje. Die staat gepland op 26 mei. Pas 2 dagen later is de laatste zitting in de Geschillencommissie Hoger Beroep, waar over het lot van KV Mechelen (en Waasland-Beveren) wordt beslist. Het is dus onmogelijk om op voorhand te weten of de nummer 4 of 5 van Play-off I zal moeten spelen.

   

  Ook bij de Pro League zitten ze met de handen in het haar. Maandag komt de Raad van Bestuur samen en zal de zaak besproken worden. Eventueel zal er gesleuteld moeten worden aan de huidige kalender. Er is nu al beslist om de kalender voor het nieuwe seizoen pas op 1 juli te onthullen, een stuk later dan normaal.