• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp: "Was onze beste match uit laatste 2 Champions League-campagnes"

  Klopp was niet teleurgesteld na de 3-0-nederlaag.

  Klopp was niet teleurgesteld na de 3-0-nederlaag.

  Een energiek Liverpool vergat gisteren te scoren in Barcelona (3-0), waardoor een ticket voor de Champions League-finale ver weg lijkt. "Toch ben ik een gelukkige en trotse trainer", reageerde Liverpool-coach Jürgen Klopp na afloop.

  Klopp: "We hebben gespeeld zoals we wilden in Barcelona"

  "Mensen die enkel de eindscore gezien hebben van de wedstrijd, zullen rare dingen zeggen", zei Jürgen Klopp op de persconferentie. "Dit was de beste wedstrijd van Liverpool in de Champions League van dit en vorig seizoen samen."

   

  "We verliezen met 3-0, maar toch ben ik ben een trotse en gelukkige coach. We hebben gespeeld zoals we wilden. Verdedigend deden we het goed, in balbezit deden we het goed en we creëerden veel kansen."

   

  "Maar als je buitenshuis 3 goals tegen krijgt en zelf niet scoort, dan weet je dat het moeilijk wordt. We hebben nog altijd kans in de terugmatch om de finale te bereiken. Maar als Barcelona op de tegenaanval loert, zal het moeilijk worden."

  "Messi was onstopbaar"

  Klopp haalde ook het wierookvat tevoorschijn voor Lionel Messi. "Ik wist dat hij een speler was met wereldklasse", zegt de Liverpool-coach. "Dus ik was niet te verrast over zijn prestatie."

   

  "Messi was onstopbaar gisteren. We hebben geprobeerd om hem af te stoppen. Maar we wilden met respect verdedigen tegen hem en hem niet hard aanpakken."

   

  "Tegen zijn vrije trap konden we niks doen. Wat een schot. Zijn eerste goal was misschien niet zijn mooiste, maar hij toonde daar wel nog maar eens zijn kunde."