• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gouden Bal-winnares Hegerberg niet opgenomen in selectie voor WK

  Ada Hegerberg kwam op het EK 2017 nog in actie tegen België.

  Ada Hegerberg kwam op het EK 2017 nog in actie tegen België.

  Noorse voetbalster Ada Hegerberg zal niet te bewonderen zijn op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. De 23-jarige Hegerberg kondigde in 2017 al aan dat ze niet meer voor de nationale ploeg wou spelen tot de omstandigheden voor Noorse voetbalsters verbeterd werden.

  Noorse bondscoach Martin Sjögren maakte vandaag zijn selectie voor het WK in Frankrijk bekend. Grote afwezige is sterspeelster Ada Hegerberg. "We hebben samengezeten en geprobeerd om een oplossing te zoeken, maar ze heeft ervoor gekozen om niet te spelen", vertelde Sjogren aan BBC.

   

  Met die beslissing houdt de Gouden Bal-winnares voet bij stuk. Na het EK 2017 weigert ze  steevast om nog een truitje van de Noorse nationale ploeg aan te trekken. Reden daarvoor is het gebrek aan respect waar Noorse voetbalsters mee te maken krijgen.

   

  Kort na het afscheid van Hegerberg sloten de Noorse Voetbalbond (NFF) en de Noorse spelersfederatie (NISO) een historische overeenkomst over loongelijkheid. Dat bleek niet genoeg om Hegerberg terug naar de nationale ploeg te lokken. "Natuurlijk zou ik graag voor mijn land spelen, maar ik ben naar de Noorse federatie toe altijd heel duidelijk geweest over mijn beslissing", vertelde de Lyon-speelster in 2017. "Soms moet je moeilijke beslissingen nemen om trouw aan jezelf te blijven."

   

  Het WK vrouwenvoetbal zal van 7 juni tot en met 7 juli te volgen zijn op Sporza. 

  Bekijk hier wie op het WK wel in actie zal komen voor Noorwegen: