• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gladbach bevestigt transferplannen Hazard: "Nu details bespreken met ander team"

  Thorgan Hazard is op weg naar de uitgang bij Borussia Mönchengladbach.

  Thorgan Hazard is op weg naar de uitgang bij Borussia Mönchengladbach.

  Het hoofdstuk van Thorgan Hazard bij Borussia Mönchengladbach is bijna geschreven. "Thorgan heeft al een beslissing genomen over zijn toekomst", zegt Max Eberl, sportief directeur van Gladbach.    

  Het is geen geheim dat er wederzijdse interesse is tussen Thorgan Hazard en Borussia Dortmund. Maar Mönchengladbach wou de Rode Duivel, die tot en met 2020 onder contract ligt bij het team, nog wat langer in zijn stal houden.

   

  Nu heeft Gladbach zelf toegegeven dat Thorgan Hazard op weg is naar de uitgang. "Thorgan heeft al een beslissing genomen over zijn toekomst", zegt sportief directeur Eberl. "Nu is het aan ons om de details met de andere ploeg te bespreken."

   

  Hazard blonk bij Gladbach uit voor Nieuwjaar, maar daarna doofde zijn kaars wat uit. Her en der duiken geruchten op dat de Rode Duivel met zijn gedachten al bij zijn nieuwe club zit, maar dat wil Eberl niet gezegd hebben. "Het klopt dat Thorgan helaas niet meer het niveau haalt van de heenronde. Maar dat heeft verschillende oorzaken", zegt Eberl.

   

  Ook coach Dieter Hecking neemt het op voor Hazard. "Thorgan is voor mij een geweldige spits. Wie gelooft dat hij niet meer alles geeft voor Borussia, kan beter thuisblijven. 'Toto' heeft mijn vertrouwen voor honderd procent", zegt de coach van Gladbach.

   

  3 speeldagen voor het einde is Mönchengladbach nog volop in de strijd voor een Champions League-ticket. Gladbach staat 5e op 3 punten van Frankfurt, die voorlopig virtueel het 4e en laatste CL-ticket in handen heeft in Duitsland.