• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cercle-voorzitter: "Met nieuwe trainer ambiëren we de linkerkolom"

  Cercle Brugge zoekt een nieuwe trainer.

  Kandidaat-trainers kunnen zich melden bij Cercle Brugge, dat gisteren afscheid nam van coach Laurent Guyot. Cercle Brugge zet volop in op volgend seizoen, waarin het mikt op de linkerkolom. "We denken dat we volgend jaar meer ambitie moeten hebben en dat willen we doen met een andere coach. "

  "Er is blijkbaar slijtage gekomen op de samenwerking"

  Cercle Brugge wachtte de laatste wedstrijden van dit seizoen niet meer af en nam gisteren al afscheid van T1 Laurent Guyot. "De beslissing is voornamelijk gericht op volgend jaar", legt voorzitter Frans Schotte aan onze redactie uit. "Voor dit jaar hadden we de ambitie om in 1A te blijven en dat heeft Guyot gerealiseerd. Dat hebben we gewaardeerd."

   

  "Waarom we het dan toch gedaan hebben? Omdat we denken dat we volgend jaar meer ambitie moeten hebben en omdat we dat willen doen met een andere coach. We kunnen nu open en bloot naar een nieuwe trainer zoeken en Guyot krijgt de mogelijkheid om tijdig te zien hoe hij zijn loopbaan verder ontwikkelt."

   

  Guyot haalt het einde van deze voetbaljaargang dus niet, hoewel hij begin dit seizoen nog complimenten had gekregen. "Hij heeft het heel goed aangepakt en na 20 matchen stonden we rond de 8e plaats. Dat was beter dan verwacht."

   

  "Maar dan is er op een bepaalde manier blijkbaar slijtage gekomen op de samenwerking, wat ons heeft doen beslissen om op zoek te gaan naar een andere trainer, die die hogere ambitie kan waarmaken."

   

  "Hoe hoog die ambitie dan ligt? Wij ambiëren de linkerkolom. We werden dit seizoen 13e, volgend jaar kan dat 6e, 7e, 8e of 9e zijn. Die linkerkolom is overlegd met AS Monaco, dat die ambitie mee onderschrijft."

  Wij ambiëren de linkerkolom. We werden dit seizoen 13e, volgend jaar kan dat 6e, 7e, 8e of 9e zijn. Die linkerkolom is overlegd met AS Monaco, dat die ambitie mee onderschrijft.

  Cercle-voorzitter Frans Schotte

  "Nieuwe trainer moet resultaten behalen en jongeren beter maken"

  "Een van de problemen die we gehad hebben, was dat zeer veel spelers niet konden spelen. Sommigen hebben zelfs geen minuut gespeeld", vertelt Frans Schotte over de ruime Cercle-kern, een van de pijnpunten dit seizoen.

   

  "Dat bevordert natuurlijk niet de sfeer onder de spelers en dat maakt het voor een trainer ook niet makkelijker. Voor volgend jaar is de keuze al gemaakt: minder spelers in de kern, maar liefst spelers die wat meer mogelijkheden hebben dan diegenen die we vandaag hebben."

   

  En de trainer, aan welk eisenpakket moet hij voldoen? "Het moet iemand zijn die resultaten kan behalen en die jongere spelers beter kan maken. Maar er zullen geen 10 tot 15 jonge spelers in de kern opgenomen worden, want anders zitten we weer met het euvel dat we dit seizoen hadden."

  "Supporters hadden weinig erkenning en herkenning"

  Onder Laurent Guyot leek Cercle Brugge zoetjesaan richting een Franstalig geheel te transformeren. Wordt die evolutie aangepakt? "Er was een zeer groot overtal aan Franstaligen. De supporters hadden weinig erkenning en herkenning en we denken dat we daar inspanningen voor moeten doen. Dat zullen we ook doen."

   

  "Monaco gaat daar ook in mee. Ze beschouwen ons als een onderdeel van het totale sportieve project. Met andere woorden: Cercle Brugge hoort bij AS Monaco. Ze willen in ons investeren, maar ze willen de eigenheid van Cercle ook behouden. Dat vinden we allemaal belangrijk. Ook daar zitten we dus op dezelfde golflengte."