• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Olivier (26) stopt met koersen door aanhoudende kniepijn: "Het is onwerkelijk"

  In de Ronde van het Baskenland stond Olivier tijdens de tijdrit zelfs te voet door zijn knieproblemen.

  Daan Olivier zet op 26-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. De Nederlandse renner, in loondienst bij Jumbo-Visma, kampt sinds een val vorig jaar met een knieblessure. "Ik ben tot het besef gekomen dat ik de afgelopen maanden een gevecht tegen de bierkaai heb gevoerd."

  In een blog op de site van Jumbo-Visma kondigt Daan Olivier zijn afscheid aan. "Tijdens de Ruta del Sol merkte ik dat de knie na vele keren hard aanzetten en op hoog vermogen rijden begon op te spelen”, schrijft Olivier.

   

  “Het werd er niet beter op. Tijdens de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland voelde ik dat de klachten waren verergerd. Nu ben ik tot het besef gekomen dat ik de afgelopen maanden een gevecht tegen de bierkaai heb gevoerd."

   

  "De blessure blijkt verergerd en bepaalde ligamenten in de knie zijn erop achteruitgegaan. Dit alle revalidatie ten spijt: het heeft me niks opgeleverd. Stoppen in het Baskenland was vervelend, maar het feit dat ik, door aanhoudend blessureleed, moet stoppen met wielrennen doet pijn en is onwerkelijk."

   

  "Het wielrennen heeft me veel gebracht. Deze ervaringen zal ik nooit vergeten en ik ben dankbaar voor het feit dat ik elf jaar lang een onderdeel van de wielerwereld heb mogen zijn.”