• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement voor Genk-Antwerp: "Vermijden dat het match wordt met enkel maar duels"

  In de heenmatch klopte Antwerp Genk met 1-0.

  In de heenmatch klopte Antwerp Genk met 1-0.

  Morgen kan Racing Genk thuis tegen Antwerp weer een stapje dichter bij de titel komen. "Laten we hopen dat de wedstrijdleiding streng genoeg is om er een voetbalwedstrijd van te maken", blikt Genk-coach Philippe Clement vooruit.

  "In duels is Antwerp sterker dan iedere Belgische club"

  Leider Racing Genk verloor dit seizoen nog maar 1 keer punten in Play-off I. En dat was in Antwerp: 1-0. "Maar dat had ook wel heel veel met Bolat te maken", zegt Genk-coach Philippe Clement. "We zijn de ploeg geweest die Antwerp in eigen huis het meest in de problemen heeft gebracht. Maar als je niet scoort, heb je het niet goed gedaan."

   

  Vrijdag wil Clement met Genk vooral zelf het spel maken tegen Antwerp. "We moeten er voetballend proberend uit te komen", benadrukt Clement. "Maar uiteraard moeten mijn spelers ook klaar zijn voor duels."

   

  "Als je geen duels aangaat en geen duels wint, dan maak je geen enkele kans. We moeten wel vermijden dat we in een wedstrijd komen met enkel maar duels, want daar is Antwerp sterker in dan elke ploeg in de competitie. Laten we ook hopen dat de leiding streng genoeg is om er een voetbalwedstrijd van te maken."

  "Er wordt verwacht dat Genk de hele tijd dominant is"

  Vorige week zagen we een Genk met twee gezichten tegen Gent. “In de tweede helft waren we veel dominanter, omdat een aantal zaken veel beter waren die we in de rust ook aangehaald hadden", zegt Clement.


  "Over die 1e helft wordt gezegd dat we minder goed speelden. Maar dan doe je afbreuk aan de prestatie van AA Gent, dat er in de eerste helft volle bak tegenaan ging."

   

  "Ik vond dat die eerste helft in evenwicht was, want Gent had ook niet zoveel kansen gecreëerd. Maar tegenwoordig wordt de lat voor Racing Genk, misschien terecht, zo hoog gelegd dat men verwacht dat je de hele tijd dominant zal zijn. Maar in Play-off I is dat voor geen enkele ploeg mogelijk."

  "Zonder play-offs stond Club nu 9 in plaats van 6 punten achter"

  Clement benadrukt ook dat Racing Genk enkel maar bezig is met zichzelf. "In Gent waren wij niet bezig met welk effect onze zege zou hebben op Club Brugge, Antwerp of Standard. We zijn enkel met onszelf bezig en proberen in elke match zoveel mogelijk punten te halen."

   

  "Sinds de play-offs zijn ingevoerd, zijn wij momenteel de ploeg die het tweede meest punten heeft behaald in de reguliere competitie en Play-off I samen. Dat is een fantastische prestatie, maar je hebt nog altijd niets in handen."

   

  "Dat is ook het minpunt aan de play-offs, die halvering van de punten. Zonder play-offs stonden we nu 9 punten voor en moest Club nog 10 punten meer halen dan wij. Nu is dat niet het geval, nu zijn het maar 6 punten."

  Beluister het interview met Philippe Clement