• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verbist over Club-RSCA: "Correcte tussenkomst bij Wesley, geen handspel Mata"

  De VAR keurde de 1-0 van Wesley net voor de pauze af.

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft gereageerd op de VAR-fases van afgelopen weekend. Vooral de gebeurtenissen in Club Brugge-Anderlecht waren voer voor discussie. Volgens Verbist waren de twee beslissingen van de VAR correct.

  Over de 1-0 van Wesley Moraes die afgekeurd werd, is Johan Verbist heel kort en duidelijk. "Een correcte VAR-tussenkomst", zegt Verbist. De VAR oordeelde dat de Club-spits een teen buitenspel stond.

   

  Anderlecht vond zelf dat het recht had op een penalty na vermeend handspel van Clinton Mata. De scheidsrechter én de VAR gingen niet in op het verzoek van paars-wit, een correct oordeel volgens Verbist.

   

  "Bij een kapbeweging van Adrien Trebel krijgt Clinton Mata, die een sliding uitvoert, de bal tegen de arm. Die arm, waar hij op steunt, bevindt zich in een natuurlijke houding. Zoals in een presentatie voorafgaand aan de play-offs (22 maart) werd verduidelijkt naar de clubs toe, is een bal tegen de steunarm in natuurlijke houding geen handspel. Het was dus een correcte beslissing van de scheidsrechter om verder te spelen. Ook de beslissing van de VAR om niet tussen te komen was juist", luidt het.

   

  Lees hier de visie van Johan Verbist over alle beslissingen.

  Extra Time over Wesley en de VAR: