• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tottenham over Vertonghen: "Alle richtlijnen strikt gevolgd"

  Jan Vertonghen is vandaag verder onderzocht na de hoofdblessure die hij dinsdag opliep in de Champions League. "De testen zijn goed verlopen", laat zijn club Tottenham weten.

  Er kwam flink wat kritiek op Tottenham dat Jan Vertonghen ondanks zijn zware hoofdblessure toch weer het veld ingestuurd werd. Lang stond de Belg evenwel niet meer op het veld, want hij maakte snel duidelijk dat hij niet voort kon.

   

  "Jan werd onderzocht op het veld waarbij onze medische staf de richtlijnen van de bond strikt heeft opgevolgd. Uit de testen bleek dat hij alert was en alle vragen juist beantwoordde. Uit videobeelden bleek ook dat hij op geen enkel moment het bewustzijn verloren had. Daarop werd beslist dat hij kon voortspelen", klinkt het.

   

  "Daarna maakte hij zelf duidelijk dat hij niet langer rechtop kon staan, omdat de symptomen plots heviger werden. Op dat moment hebben we hem meteen gewisseld."

   

  "Vandaag is Jan verder onderzocht in het ziekenhuis en alle testen zijn goed verlopen. Ook de volgende dagen staan er nog onderzoeken op het programma. Zo heeft hij donderdag een afspraak bij een neuroloog. Vandaag voelde hij zich niet langer ziek."