• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Onze speelstijl lag in lijn met de rest van ons seizoen: nogal eentonig"

  Na de verloren bekerfinale is het seizoen van AA Gent nu ook definitief mislukt. De teleurstelling was groot na het laatste fluitsignaal. "Ik was toch een beetje ontgoocheld over onze manier van spelen", zei voorzitter Ivan De Witte.

  De Witte: "KV Mechelen heeft deze beker niet gestolen"

  "Mijn zenuwen voor deze match waren terecht", zei een teleurgestelde voorzitter Ivan De Witte. "Ik wist dat het een gespannen match zou worden en dat KV Mechelen heel gedreven zou zijn. Wij hebben kansen gemist, dat is waar, maar Mechelen heeft ook echt een goeie match gespeeld. En dat zonder matchritme. Ik moet ze feliciteren voor deze prestatie."

   

  "Ik zeg niet dat hun zege verdiend was, maar het was er toch dichtbij. Ik was verrast door hun manier van spelen en toch een beetje ontgoocheld door onze manier van spelen. Die lag in lijn met de rest van ons seizoen: nogal eentonig."

   

  Hoe moet Gent dit oplossen, ook met het oog op volgend seizoen? "Dat laat ik nu eerst bezinken. Voor de club is dit een zeer grote opdoffer. We moeten het even verteren. Ik kan zelf ook niet wegsteken dat ik even moet slikken. Ik zou nu liever ook geen interview geven, maar ik vind dat we sportief moeten blijven KVM heeft deze beker niet gestolen."

   

  Wat kan Ivan De Witte zeggen over de mogelijke gevolgen van het voetbalschandaal? "Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. Dat moeten de bevoegde instanties doen. Ik weet wel dat dit betekent dat er in 1B sterke ploegen zitten en dat KVM de kwaliteiten heeft voor 1A."

  Thorup: "Ik beslis zelf niet over mijn toekomst"

  Na de 1-0 leek Gent op weg naar de zege, wat is er gebeurd? "We hebben onze kansen niet afgemaakt en zij scoren wel twee keer", vat trainer Jess Thorup het eenvoudig samen. "In de tweede helft hadden we echt wel kansen om te scoren, maar de keeper van Mechelen heeft een paar mooie saves gedaan. Ik kan ze alleen maar feliciteren."

   

  "Dit is niet het juiste moment om het te veel te analyseren, maar als je de bal zo vaak hebt, heb je kwaliteit nodig in de spits om het af te maken. Die kwaliteit was er vandaag niet. Dat is voor iedereen duidelijk, denk ik. We hadden bijna alles gepland. We hadden een plan A, B en C. We hebben ze onder druk gezet, maar de laatste pass kwam er nooit goed uit."

   

  "Dit is een grote teleurstelling. We hebben de stad, de supporters en de club teleurgesteld. Dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Dit is misschien de slechtste dag in onze carrière, maar morgen moeten we opstaan en weer vechten."

   

  "Ik heb ook sorry gezegd tegen de fans. Zij hebben hun best gedaan. We hadden gehoopt ze de beker te kunnen geven en dat is niet gelukt. Ik had hier zelf ook echt hard voor gewerkt en dit doet pijn. Over mijn toekomst heb ik niets te zeggen. Dat moeten anderen beslissen."

  "Niet flauw doen: dit is een mislukt seizoen"

  • Brecht Dejaegere. "Bij 1-2 hielden ze alles goed dicht en dat is hun volste recht. Als je dan een mooie doelkans krijgt, moet je die verzilveren. Dat is ons niet gelukt vandaag. Als het 2-2 wordt, gaan we er sowieso over. Het is heel zuur. Ja, dit is een mislukt seizoen. Daar moet je niet flauw over doen. Hier hadden we ons seizoen mee kunnen redden."
  • Vadis Odjidja: "Het is natuurlijk heel spijtig. We waren het grootste deel van de match beter, maar zij scoren een keer meer. Zeker tegen het einde van de match voetbalden we echt goed, maar de bal wou er niet in. Het is een rotseizoen."