• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Deze fantastische groep heeft geschiedenis geschreven"

  KV Mechelen veroverde voor de tweede keer in zijn geschiedenis de Beker van België.

  KV Mechelen wacht een wilde feestnacht na de overwinning in de bekerfinale. "We zijn misschien niet de best voetballende ploeg, maar we hebben zoveel karakter", zei Rob Schoofs.

  Schoofs: "Tien keer gestorven voor dit resultaat"

  "We zijn tien keer gestorven voor dit resultaat", zei Rob Schoofs, nota bene ex-Gent. "Iedereen heeft er alles voor gedaan, het is geweldig. Het was een geweldige finale: het ging goed op en af, beide teams kregen kansen. We hebben het verdiend."

   

  KV Mechelen is de eerste tweedeklasser die een ploeg uit 1A kan kloppen in een bekerfinale. "Ongelofelijk. Deze groep is fantastisch. We zijn misschien niet de best voetballende ploeg, maar we hebben karakter."

   

  "We wilden echt geschiedenis schrijven en dat doen we nu ook. Ik weet niet hoe ik het moet verwoorden, maar deze groep wil samen iets bereiken. We gingen er allemaal honderd procent voor en dat deden we misschien beter dan Gent."

  De Camargo: "Ondanks alle zorgen een fantastisch seizoen"

  "Ik moet eerlijk zeggen: de volledige groep heeft een fantastisch seizoen gespeeld, ondanks alle extrasportieve zorgen", zei Igor De Camargo. "We speelden een dikke wedstrijd."

   

  "We waren heel geconcentreerd en voelden geen druk. We hebben genoten van het moment en een schitterende wedstrijd gespeeld. Nu weer vakantie? Dat hebben we wel verdiend. Maar de voetbalbond moet de kalender wel eens herbekijken."

  Vrancken: "Ik heb er geen woorden voor"

  "Ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor", zei coach Wouter Vrancken. "Wat een seizoen: kampioen in 1B, anderhalve maand geen wedstrijd gespeeld en dan dit kunnen brengen. Als je ziet hoe de spelers voor elkaar door het vuur gaan: waar is die individuele vedettenploeg van voor mijn komst naartoe?"

  Matthys: "We maken een statement"

  "Niemand had het gedacht of er rekening mee gehouden dat we kans maakten op bekerwinst", vertelde Tim Matthys. "Ik denk niet dat we de zege gestolen hebben. Het was mooi geweest als ik had kunnen scoren - mijn kans moest misschien wel binnen - maar de beker is het belangrijkst."

   

  "Ik weet niet wat er nu op ons afkomt, maar ik denk dat we weer een statement maken na alles wat we naar onze kop hebben gekregen dit seizoen. Iedereen wou een slecht beeld creëren van ons."

   

  "Als er fouten gemaakt zijn, moeten er straffen volgen. Maar dan moet het wel worden bewezen. We hebben het van ons af kunnen zetten. De dubbel pakken is ongelofelijk."

  Tweets: