• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rentree van Kittel in de Ronde van Yorkshire valt in het water

  Marcel Kittel.

  Marcel Kittel is al een tijdje op zoek naar zijn goeie benen.

  Er lijkt nog geen beterschap in zicht voor Marcel Kittel (30). De Duitse sprinter schrapt de Ronde van Yorkshire, de Britse rittenkoers die morgen van start gaat. Kittel, die al een tijdje op de dool is, kan misschien hervatten in de Ronde van Californië.

  Dat Marcel Kittel een tegenvallend voorjaar achter de rug heeft, is een understatement. De Duitser, 14-voudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk, won een koers van de Challenge Mallorca, maar kon zich daarna niet meer onderscheiden. Nadat hij in de Scheldeprijs glad uit de wielen werd gereden, trok hij een streep onder zijn voorjaar.

   

  Kittel zou vanaf morgen in de Ronde van Yorkshire aan zijn opbouw richting de Ronde van Frankrijk beginnen, maar de Duitser is van de deelnemerslijst gehaald. Volgens zijn team Katjoesja-Alpecin werkt hij verder aan zijn conditie. De Ronde van Californië, die op 12 mei begint, zou wel een optie zijn.