• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goed nieuws voor Persoon: Joshua vindt nieuwe uitdager voor titelgevecht

  Anthony Joshua is de wereldkampioen bij de zwaargewichten bij drie bonden.

  Anthony Joshua verdedigt op 1 juni zijn kampioenengordels van de WBA, IBF en WBO tegen de Amerikaan Andy Ruiz. Zijn oorspronkelijke uitdager - Jarrell Miller - werd betrapt op doping. De titelkamp van Delfine Persoon in het voorprogramma kan dus ook doorgaan.

  Jarrell Miller wou de eerste uitdager zijn die wereldkampioen Anthony Joshua kon kloppen in de ring, maar de Amerikaan werd betrapt op het gebruik van het prestatiebevorderende middel Gw1516. Toen ook het B-staal positief bleek, gaf Miller zijn fouten toe.

   

  Andy Ruiz neemt nu zijn plek in in de ring. Twee jaar geleden vocht de 29-jarige Amerikaan al eens om de wereldtitel bij de WBO, maar hij leed toen tegen Joseph Parker zijn eerste nederlaag in 33 kampen.

   

  "Ik ben blij met deze kans om geschiedenis te schrijven", zei Ruiz. Hij daagt Joshua uit voor zijn WBA, IBF en WBO-titels bij de zwaargewichten. Joshua is nog ongeslagen na 22 kampen: hij won maar liefst 21 keer met knock-out.

   

  Op 1 juni stapt ook lichtgewicht Delfine Persoon in de ring in Madison Square Garden in hartje New York. De wereldkampioene bij de WBC daagt de Ierse Katie Taylor uit, die drie kampioenengordels (WBO, WBA en IBF) op het spel zet. 

  De aankondiging: