• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alderweireld: "0-1 is geen goeie eerste zet, maar het is ook geen drama"

  Toby Alderweireld.

  Tottenham en Alderweireld worstelden gisteren met Ajax.

  Voor Toby Alderweireld (30) had het eerste luik van zijn ontmoeting met zijn ex-club geen goed resultaat in petto. "We zullen in Amsterdam beter moeten doen, maar de tweede helft geeft ons wel een idee van hoe we daar kunnen winnen", zegt de Tottenham-verdediger na de 0-1-nederlaag tegen Ajax.

  "We zitten nog steeds in de competitie", was het oordeel van Toby Alderweireld voor de camera van Ajax TV. "Ajax begon heel goed en was zeker in de eerste 20 minuten stukken beter dan wij. Daarna hebben we het omgedraaid."

   

  "We hadden meer controle en hebben in de tweede helft een stuk beter gespeeld. Ajax had het veel moeilijker. We hoopten een goaltje te maken, maar dat is niet gelukt. Nu moeten we daar winnen. Dat wordt niet makkelijk, maar alles ligt nog open."

   

  Alderweireld werd in de halve finales dus aan zijn ex-club gekoppeld. "Ik was teleurgesteld, want je wil elkaar in de finale zien", lachte Alderweireld, "maar ik ben ook blij om eens tegen Ajax te spelen."

   

  "We willen heel graag doorstoten. Dit is geen goeie eerste zet, maar alles ligt nog open. 0-1 is geen goed resultaat, maar het is ook geen drama. We zullen daar beter moeten doen. De tweede helft geeft ons wel een idee van hoe we daar kunnen winnen."