• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wereldkampioen Valverde onzeker voor Giro door blessure

  Alejandro Valverde is niet zeker voor de Giro.

  Moet de Giro het straks stellen zonder de wereldkampioen? Alejandro Valverde viel tijdens een training voor Luik-Bastenaken-Luik. Op röntgenfoto's werd vocht in zijn heiligbeen aangetroffen.

  Alejandro Valverde is nog niet zeker of hij zal kunnen deelnemen aan de Giro, dat kondigde zijn ploeg Movistar aan. De wereldkampioen liet röntgenfoto's nemen na een valpartij tijdens een trainingssessie in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik. 

   

  Uit die foto's blijkt nu dat de Spanjaard een vochtophoping in zijn heiligbeen heeft. Het is nog onduidelijk wanneer de 39-jarige renner opnieuw fit zal zijn en of hij de Ronde van Italië zal kunnen rijden.

   

  Valverde zoekt al het hele voorjaar zijn vorm en won dit seizoen nog maar 1 koers, de 3e etappe van de UAE-tour. Hij stapte in Luik-Bastenaken-Luik op meer dan 100 km van de finish uit de koers. In de Amstel Gold Race stelde hij teleur met een 66e plaats. In de Waals Pijl , de koers die hij al 4 keer won, strandde hij op een 11e plaats. Een en al teleurstelling dit seizoen voor de wereldkampioen.