KVO-preses: "Volgend jaar linkerkolom halen en meedoen voor PO I"

  KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens (l) en CEO Patrick Orlans.

  Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar KV Oostende toont zich al ambitieus voor volgend seizoen. De kustploeg mikt op de linkerkolom en als het even kan zelfs een plaats in Play-off I. "We zetten een nieuwe structuur op poten", vertelt voorzitter Frank Dierckens.

  KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens wilt volgend seizoen hoger eindigen in de Jupiler Pro League. "We moeten de linkerkolom kunnen halen en misschien zelfs meedoen voor play-off I", klinkt het een dag na het ontslag van Hugo Broos.

   

  Broos paste volgens de voorzitter niet in de nieuwe plannen voor KV Oostende. "Er moeten veranderingen komen aan onze sportieve structuur. Ik ga werken met korte en directe lijnen, zodat er snel ingegrepen kan worden."

   

  In de plaats van Broos zal een nieuw technisch sportief comité opgericht worden. "Het wordt een driehoek waarvan de eerste hoek bestaat uit mezelf en Patrick Orlans, de tweede hoek is de adviserende scoutingscel en de derde de trainer", zegt Dierckens, die als voorzitter zelf aan de leiding staat van dit comité om de knopen door te hakken.

  KVO heeft Noorse trainer op het oog

  Een van de kandidaten voor de openstaande trainersvacature is de Noor Kare Ingebrigtsen. "We spreken met de Noor", bevestigt CEO Patrick Orlans. De club wil binnen de 10 dagen een nieuwe trainer hebben.

   

  Orlans is ook al bezig met de voorbereiding van volgend seizoen en heeft een lijst met mogelijke versterkingen opgesteld. "De vraag is of ze haalbaar zijn", zegt Orlans, die de vergelijking maakt met een schietkraam op de kermis. "We mogen kiezen uit de onderste 2 rijen van het kraam. Maar soms valt er eens een grote beer naar beneden."