• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Louis van Gaal blikt vooruit: "Ik zie Ajax de finale halen"

  De Ajax-spelers konden gisteren al trainen in het gloednieuwe stadion van Tottenham.

  De Ajax-spelers konden gisteren al trainen in het gloednieuwe stadion van Tottenham.

  Met Tottenham en Ajax staan vanavond twee underdogs tegenover elkaar in de eerste halve finale van de Champions League. Rafael van der Vaart, Ronald Koeman en Louis van Gaal laten hun licht schijnen over het duel dat niemand vooraf verwacht had. 

  Van der Vaart: "Tottenham mist zijn beste 2 spelers"

  Voormalig Ajax- en Tottenham-speler Rafael van der Vaart twijfelt niet aan de inzet van de Nederlanders. "Ik denk dat Ajax gewoon moet spelen zoals ze altijd doen. Het wordt een fiftyfiftywedstrijd, maar Ajax zal er sowieso weer vol voor gaan", denkt Van der Vaart.

   

  "Volgens mij zal Pochettino het á la Mourinho aanpakken. Hij mist met Son en Kane zijn beste 2 spelers dus ik denk dat hij Llorente voorin zal zetten. Dat leent zich tot het spelen van de lange bal, waardoor Ajax veel duels en tweede ballen zal moeten winnen."

  Koeman: "Vertrouwen van Ajax is gaandeweg gegroeid"

  De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman blijft voozichtig met Ajax de favorietenrol toe te dichten. "Je hoort nu overal dat we Tottenham even zullen wegspelen, maar ik kan je verzekeren dat Tottenham een heel sterk elftal op de been zal brengen", zegt Koeman.

   

  "Het vertrouwen van Ajax is gaandeweg het seizoen wel gegroeid. Als je wedstrijden in Madrid speelt en die met 4-1 wint, dan is dat het laatste mentale stapje dat ze nodig hadden om dat zelfbewustzijn te creëren dat ze ook in Turijn hadden."

  Van Gaal: "Ajax is favoriet"

  Heel andere woorden waren te horen bij Louis van Gaal, de trainer die Ajax in 1995 naar de eindzege loodste in de Champions League. "Ajax is favoriet, dus het draait er nu om dat ze met die druk kunnen omgaan", weet Van Gaal.

   

  "De vorige rondes achtte iedereen hen kansloos en nu gaat iedereen ervan uit dat ze gaan winnen. Gezien de huidige staat van Tottenham zie ik ze zeker in de finale geraken. Daar geef ik ze meer kansen tegen Barcelona dan tegen Liverpool."