• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real-watcher: "Bij Zidane heeft Navas een streepje voor op Courtois"

  Courtois of Navas? Wie wint de strijd in het Real-doel?

  Courtois of Navas? Wie wint de strijd in het Real-doel?

  Thibaut Courtois moet in het Real-doel de strijd aangaan met Keylor Navas. "Het probleem voor Courtois is dat Navas heel geliefd is bij Zidane en de fans, omdat Real 3 seizoenen op een rij de Champions League won met Navas tussen de palen", zegt Marca-journalist Luis Alberto Diaz.

  "Real hoeft zich enkel niet te versterken in doel"

  Afgelopen weekend kreeg Thibaut Courtois zijn eerste basisplaats bij Real Madrid onder Zinédine Zidane. Maar veel plezier beleefde hij er niet aan, want Real ging met de billen bloot tegen rode lantaarn Rayo Vallecano (1-0).

   

  "Courtois was tegen Rayo zeker de minst slechte speler van Real Madrid", vertelt Marca-journalist Luis Alberto Diaz aan Sporza. "De Belg deed 3 à 4 goede interventies. Er was weinig aan te merken op zijn prestatie."

   

  "Tegen Rayo toonde Courtois dat hij op hetzelfde niveau speelt als Keylor Navas. Als beide doelmannen fysiek op hun best zijn, dan zijn ze even goed. Courtois en Navas zijn op Europees niveau 2 toppers."

   

  Real heeft veel werk voor de boeg op de transfermarkt. "Maar als Navas en Courtois beiden aan boord blijven, is dat de enige positie waar Real zich volgende zomer niet hoeft te versterken", zegt Diaz.

  "Navas is heel geliefd bij Real-publiek en Zidane"

  Toen Courtois vorige zomer naar Bernabeu kwam, won hij onder coach Lopetegui meteen de concurrentiestrijd met Navas. Maar Zidane zette in zijn 1e duel Courtois op de bank en Navas in doel. Daarna viel Courtois uit met een dijblessure.

   

  Hoe kijkt Zidane tegen Courtois aan? "Zidane is positief over Courtois", zegt Marca-journalist Diaz. "Maar er is één probleem voor de Belg: de erfenis die Keylor Navas heeft meegekregen uit de vorige trainersperiode van Zidane bij Real."

   

  "Met Navas in doel heeft Real onder Zidane 3 keer op een rij de Champions League gewonnen. En daardoor heeft Navas een streepje voor op Courtois. Niet alleen bij Zidane, maar ook bij de fans. De Costa Ricaan is heel geliefd bij het Real-publiek."

   

  "Vorige zomer was de hele club trots dat het Courtois had kunnen strikken. Hij is een talentvolle doelman en had een uitstekend WK gespeeld met België. Maar Courtois had de pech dat Real dit seizoen op een laag niveau speelde en mede daardoor heeft hij niet aan de verwachtingen voldaan."

   

  "Courtois heeft ook geen punten gepakt voor Real, ook niet in de Champions League. Hij is geen beslissende doelman geweest zoals een Oblak dat wel is bij Atletico."

  "Als ik Real-trainer was, zou ik voor Courtois kiezen"

  Thibaut Courtois of Keylor Navas? Wie wordt op termijn doelman nummer 1 bij Real Madrid? Zidane liet eerder al weten dat hij dat pas volgend seizoen zal beslissen.

   

  "Als ik Real-trainer was, zou ik Courtois verkiezen boven Navas", zegt Marca-journalist Diaz. "Maar Zidane is de trainer."

   

  "Als Navas en Courtois op hetzelfde niveau spelen als dit seizoen, dan zal Zidane Navas behouden als eerste doelman. Tenzij Courtois de coach in de laatste maanden van dit seizoen nog kan overtuigen."