Italiaanse bond grijpt in: Lazio-tribune dicht bij nieuw geval van racisme

  Bakayoko (l) en Kessié (r) werden vorige week racistisch bejegend door Lazio-fans.

  Bakayoko (l) en Kessié (r) werden vorige week racistisch bejegend door Lazio-fans.

  Voor de Italiaanse bond is de maat eindelijk vol. Als Lazio-supporters zich binnen het jaar opnieuw racistisch uitlaten, zal een deel van de tribunes gesloten worden.  

  Afgelopen woensdag gingen de Lazio-supporters nog maar eens over de schreef. Nog voor de match begonnen was, brachten enkele fans al een hulde aan de fascistische  leider Benito Mussolini. Alsof dat nog niet genoeg was, kregen AC Milan-spelers Timoué Bakayoko en Franck Kessié tijdens de wedstrijd racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd. 

   

  Het Laziobestuur liet na de wedstrijd op zijn website weten dat het zich distantieert van de incidenten voor en tijdens de match. "Dit gedrag stemt niet overeen met de waarden die onze club al 119 jaar hoog in het vaandel draagt", klonk het. 

   

  Niet enkel Lazio-supporters lieten zich dit seizoen al van hun slechtste kant zien. Begin deze maand richtte een deel van de Cagliari-aanhang al racistische spreekkoren aan het adres van Juventus-spelers Moise Kean en Blaise Matuidi. Tot nu toe is daarvoor nog geen straf uitgesproken.

  Kean liet de spreekkoren niet aan zijn hart komen en reageerde met een doelpunt: