• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  La Gazzetta dello Sport: "Monza 3 jaar langer in de Formule 1"

  Vorig jaar mocht Lewis Hamilton zegevieren op het circuit van Monza.

  Vorig jaar mocht Lewis Hamilton zegevieren op het circuit van Monza.

  De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft bevestigd dat het circuit van Monza een nieuwe overeenkomst heeft gesloten met Liberty Media. Daardoor wordt er een einde gemaakt aan de twijfels die rond de toekomst van Monza hingen.

  Door financiële moeilijkheden was het onzeker of de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza zou kunnen blijven doorgaan. Vandaag liet La Gazzetta dello Sport weten dat de Formule 1 en het circuit een nieuw driejarig contract getekend hebben, waardoor de race minstens tot en met 2024 aan Monza gebonden wordt.

   

  Met uitzondering van 1980 heeft de Grote Prijs van Italië sinds de start van het wereldkampioenschap in 1950 steeds in Monza plaatsgevonden. Michael Schumacher en Lewis Hamilton behaalden elk al 5 zeges in Italië en zijn daarmee recordhouder. De Brit mocht vorig jaar zegevieren op het historische circuit.