• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Gudjohnsen plaatst Preud'homme op zelfde hoogte Guardiola en Mourinho"

  Vidarsson had dit weekend een gesprek met Gudjohnsen over Preud'homme.

  In Extra Time waren Arnar Vidarsson, Marc Degryse en Jan Mulder gisteren te gast. Van de "luie" Messi tot het complete Antwerp. Herbekijk hier de opvallendste fragmenten.

  "Messi is een meester in het lui zijn"

  Marc Degryse koos de kampioenengoal van Lionel Messi als moment van het voetbalweekend. "Messi stond daar gewoon wat te kijken en kiest dan het goede moment om de actie te maken", zegt Degryse.

   

  "Veel spelers lopen veel te veel. Maar Messi is een meester in het lui zijn. Hij wandelt zich bijna vrij. En al die andere spelers lopen maar en springen om vrij te staan", zegt Degryse.

   

  "Dat is een goede theorie van Messi. Als de rest loopt en hij wandelt, dan komt Messi vrij", voegt Filip Joos eraan toe.

  Herbekijk de goal van Messi

  "PSG is niets voor Neymar"

  In tegenstelling tot Messi beleeft Neymar een ongelukkig seizoen met PSG. Na de nederlaag in de Franse bekerfinale tegen Rennes deelde de Braziliaanse vedette een tik uit aan een scheldende Rennes-fan.

   

  "Neymar moet voor deze uithaal geschorst worden in de Franse competitie", klinkt het in koor bij het panel van Extra Time. "En als dat gebeurt, is dat een extra reden voor Neymar om te vertrekken uit Frankrijk", zegt Filip Joos.

   

  "Het is allemaal veel te simpel voor Neymar. Hij vertrekt af en toe naar Brazilië om te fuiven. PSG is geen competitie en is niets voor hem."

  "Identiteit van Anderlecht ligt achter middellijn"

  Anderlecht is al heel het seizoen op zoek naar zichzelf. Dat was tegen Club Brugge afgelopen weekend nog maar eens duidelijk. "Wat is nu de identiteit van Anderlecht?", vraagt Arnar Vidarsson zich af. "Ze spelen met 5 man achterin."

   

  "Hun identiteit ligt ergens achter de middellijn", zegt Jan Mulder. "Anderlecht speelt te beangstigend. Die voorzichtigheid is er niet uit te rammen."

  "Dit is niet meer het Antwerp van vorig jaar"

  In tegenstelling tot Anderlecht (1 op 18) gooit Antwerp wel hoge ogen in Play-off I met 13 op 18. "Dit is niet meer het Antwerp van vorig jaar. Toen speelden ze enkel met lange ballen en moesten ze het hebben van de duels", zegt Arnar Vidarsson.

   

  "Nu is Antwerp een heel complete ploeg geworden, die heel moeilijk te verslaan is. Ze bouwen hun acties netjes op en houden de bal in de ploeg."

  "Gudjohnsen zei me dat hij Preud'homme op zelfde hoogte plaatst als Guardiola en Mourinho"

  Antwerp-Standard werd vrijdag een tiental minuten stilgelegd, omdat een aantal Antwerp-fans met bekertjes gegooid hadden.

   

  "Ik vind dat Preud'homme daar heel rustig onder is gebleven. En ook na de wedstrijd was Preud'homme in zijn interviews en analyse heel rustig", zegt Arnar Vidarsson.

   

  "Ik sprak dit weekend toevallig met iemand die Preud'homme, Guardiola en Mourinho heeft gehad als trainer. Dat was Eidur Gudjohnsen. Hij plaatste Preud'homme op dezelfde hoogte als Guardiola en Mourinho. Dat vind ik wel heel straf."

  Bekijk de integrale uitzending van Extra Time

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.