• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Victor Campenaerts over val: "Het was mijn eigen fout"

  Victor Campenaerts in de proloog in Romandië.

  Victor Campenaerts in de proloog in Romandië.

  Victor Campenaerts heeft geen blessures overgehouden aan zijn val in de proloog van de Ronde van Romandië. "Maar het is wel een grote ontgoocheling", zegt de werelduurrecordhouder.

  Na zijn succesvolle werelduurrecordpoging kwam Victor Campenaerts dinsdag ambitieus aan de start in de proloog van de Ronde van Romandië. De renner van Lotto-Soudal mikte op winst, maar gleed onderuit.

   

  "Ik was gemotiveerd om goed te presteren. Zo'n proloog is een secondespel en dan moet je gewoon wat risico's nemen. Maar ik ging misschien over de limiet en viel bij het ingaan van een bocht", legt Campenaerts uit.

   

  "Het parcours was vrij verraderlijk, maar net als iedere renner deed ik een verkenning. Dus wist iedereen op voorhand dat het een moeilijk parcours was met enkele riskante bochten. Als ik iets trager aan de bocht was begonnen, zou ik niet gevallen zijn. Dit is mijn eigen fout, maar gelukkig geraakte ik niet geblesseerd."

   

  Op de slotdag in Romandië heeft Campenaerts de kans zich te revancheren in een individuele tijdrit van 16,8 kilometer in de straten van Genève. "Natuurlijk is dit een grote ontgoocheling, maar nu moet ik gewoon mijn focus verleggen naar de tijdrit van zondag, waar ik echt een topresultaat wil neerzetten."