• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lasisi krijgt gelijk in beroep: zware schorsing wordt gedecimeerd

  Elias Lasisi

  Elias Lasisi kan opnieuw spelen.

  Elias Lasisi heeft goed nieuws gekregen: zijn zware schorsing tot het einde van het seizoen is teruggebracht tot 6 speeldagen.

  Elias Lasisi kreeg eerder deze maand een effectieve schorsing voor de rest van het seizoen. Van 10 september tot 31 december was het een voorwaardelijke schorsing. Die had Lasisi gekregen nadat hij in de match tegen Luik een scheidsrechter tegen de grond zou hebben geduwd.

   

  Lasisi ging zelf in beroep tegen die schorsing en dat beroep was redelijk succesvol. Lasisi kon aan de hand van videobeelden aantonen dat er geen sprake was van een duw of kopstoot, maar enkel contact. In tegenstelling tot wat beweerd werd in het verslag had Lasisi ook onmiddellijk en vrijwillig het terrein verlaten.

   

  Al die elementen hebben ertoe geleid dat Lasisi nog slechts een effectieve schorsing kreeg van 6 speeldagen (speeldag 24-30) en een effectieve geldboete van 1.000 euro.

  Oostende had na de lange schorsing van Lasisi niet stil gezeten. Het had de 25-jarige Colombiaan Angola al gecontracteerd als vervanger. Of Oostende nu met beide spelers de competitie afwerkt, dat zal de komende dagen moeten blijken, want de kustploeg had het contract van Lasisi ontbonden na het voorval.