• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tsjechische international Sural sterft in auto-ongeluk in Turkije

  Josef Sural was op weg naar huis toen zijn busje crashte.

  Josef Sural was op weg naar huis toen zijn busje crashte.

  De Tsjechische voetballer Josef Sural (28) is om het leven gekomen na een verkeersongeluk in Turkije. De speler van Alanyaspor was samen met enkele ploegmaats op weg naar huis na een wedstrijd tegen Kayserispor.

  Enkele spelers van de Turkse club Alanyaspor werden na de wedstrijd van zondag naar huis gebracht toen het noodlot toesloeg. Op 5 kilometer van Antalya crashte de bus. Zeven spelers werden afgevoerd naar het ziekenhuis, Josef Sural onderging nog een spoedoperatie, maar overleefde de klap niet. 

   

  "Volgens mijn informatie is dit ongeluk kunnen gebeuren, omdat zowel de chauffeur als de reservechauffeur in slaap waren gevallen", zegt de voorzitter van Alanyaspor, Hasan Cavusoglu. De bestuurder van de wagen is in hechtenis genomen door de politie.

   

  De andere spelers die betrokken waren bij het ongeval kwamen er met breuken en snijwonden vanaf. Onder hen bevonden zich onder meer ex-Newcastle-spits Papiss Cissé en ex-Tottenham-speler Steve Caulker. 

   

  Aanvaller Josef Sural speelde zijn hele loopbaan in Tsjechië voor hij in januari dit jaar de overstap naar Alanyaspor maakte. Sinds 2013 maakte hij ook deel uit van de nationale ploeg. Met Tsjechië speelde hij onder meer op Euro 2016 in Frankrijk.

  Antalyaspor deelde het trieste nieuws mee via sociale media: