• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schrijvende pers kroont Sterling tot Speler van het Jaar in Engeland

  Raheem Sterling was dit seizoen al goed voor 17 goals en 10 assists.

  Raheem Sterling was dit seizoen al goed voor 17 goals en 10 assists.

  Raheem Sterling is door de Football Writers' Association (FWA) uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. Daarmee volgt hij de Egyptenaar Mohamed Salah op. Bij de vrouwen won Nikita Parris, die net als Sterling actief is bij Manchester City.

  De FWA heeft Raheem Sterling vandaag tot Speler van het Jaar gekroond in Engeland. Meer dan 400 leden van de Engelse schrijvende pers brachtten hun stem uit en kozen overtuigd voor de 24-jarige aanvaller.

   

  Met 62% van de stemmen haalde hij 100 stemmen meer dan Liverpool-verdediger Virgil van Dijk. Op zondag waren de rollen nog omgekeerd, toen Van Dijk door spelersvakbond PFA werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Sterling mocht zich daar de PFA Young Player of the Year noemen.

   

  Het was na Tony Book al een halve eeuw geleden dat een speler van Manchester City de prijs kon binnenhalen. Sterling werd beloond voor een uitstekend seizoen waarin hij mooie statistieken kan voorleggen. Twee speeldagen voor het einde van de Premier League is de flankaanvaller al goed voor 17 doelpunten en 10 assists.

   

  Argentijnse aanvaller Sergio Agüero eindigde op de derde plaats. Verder kregen ook nog Harry Kane (Tottenham), Eden Hazard (Chelsea), Alexandre Lacazette (Arsenal) en Bernardo Silvo en David Silva (Manchester City) stemmen van de geschreven pers.

  Bij de vrouwen was de strijd heel wat spannender. De 25-jarige Nikita Parris haalde het uiteindelijk nipt voor de Nederlandse Vivianne Miedema. Net als haar landgenoot Van Dijk, won die zondag wel PFA-speelster van het jaar. Parris is bij Manchester City ploegmaat van Red Flame Tessa Wullaert.

  Gary Lineker stemde alvast voor Sterling:

  Dat de 24-jarige Sterling Jonge Speler van het Jaar werd, zorgde voor de nodige hilariteit op Twitter: