• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanaf volgend seizoen strijden 4 teams om de Spaanse Supercup

  Vorig seizoen mocht FC Barcelona de trofee liften.

  Barcelona mocht aan het begin van dit seizoen de Supercup omhoog steken.

  De Spaanse voetbalbond RFEF heeft vandaag bekendgemaakt dat er zowel aan het format van de Supercup als aan dat van de Copa del Rey gesleuteld zal worden. 

  Vanaf volgend seizoen zullen er 4 teams deelnemen aan de Supercup. Behalve de winnaar van de de competie en de winnaar van de beker, zullen ook de verliezende bekerfinalist én de vicekampioen kans maken op de Supercopa de España. In het geval dat een van de bekerfinalisten ook in de top 2 van La Liga eindigt, zal de plaats opgevuld worden door de 3e in de stand.

   

  Dat betekent dat volgend seizoen Barcelona, Valencia, Real Madrid en Atlético Madrid het tegen elkaar opnemen in een knock-outsysteem. De finale wordt gespeeld op 12 januari. 

   

  Naast de Supercup ondergaat ook de Copa del Rey enkele veranderingen. Met uitzondering van de halve finales en de finale zullen alle andere partijen in 1 match beslist worden. De 4 deelnemers aan de Supercup hoeven pas vanaf de 3e ronde te spelen. De finale van de Copa del Rey vindt volgend jaar plaats op 18 april. 

  De RFEF plaatste informatie over het nieuwe format van de Supercopa en de Copa del Rey op Twitter: