• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pochettino: "Oneerlijk dat Ajax rust kreeg", Ten Hag: "Zij kregen 200 miljoen tv-geld, wat is dan oneerlijk?"

  Erik ten Hag

  Erik ten Hag over de woorden van Mauricio Pochettino: "Hier kan ik niet zoveel mee."

  Een belangrijk thema op de persconferenties een dag voor Tottenham-Ajax was de extra rust die Ajax kreeg. "Ik ben niet bang voor vermoeidheid, maar het is eerlijker als beide teams evenveel tijd krijgen om zich voor te bereiden", zegt Spurs-coach Pochettino. Zijn Ajax-collega antwoordde gepast.

  Mauricio Pochettino haalde al voor de match tegen West Ham aan dat het niet helemaal eerlijk is dat Tottenham nog een belangrijke competitiematch moest spelen in de aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Ajax, terwijl Ajax zelf een weekje rust kreeg van de KNVB.

   

  "Ik zal het nooit als excuus gebruiken, maar als het andersom was geweest, was Ajax ook niet gelukkig geweest", zegt de Argentijn. "Het is eerlijker als beide teams evenveel tijd krijgen om zich voor te bereiden. Meer voorbereidingstijd betekent ook minder risico's. Maar voor vermoeidheid ben ik niet bang."

   

  Erik ten Hag is niet onder de indruk van de woorden van Pochettino. "Ik kan hier niet zoveel mee. Er zijn altijd verschillende omstandigheden. Wij hebben 10 miljoen euro tv-geld, Tottenham heeft er 200 miljoen. Je moet met de omstandigheden leren omgaan en dat doen wij."