• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Houston Rockets zijn boos op arbitrage na nederlaag bij Golden State

  James Harden (r) vond dat de scheidsrechters wat meer fouten hadden moeten fluiten.

  Kevin Durant heeft de Golden State Warriors naar de zege geloodst in het eerste duel tegen de Houston Rockets in de play-offs van de NBA. In de Eastern Conference was Boston te sterk voor Giannis en Milwaukee.

  Kevin Durant is bezig aan sterke play-offs en hij toonde ook tegen Houston zijn klasse met 35 punten. Hij won zo het "duel" tegen James Harden. Golden State had in de slotminuut wel een driepunter van Stephen Curry nodig om te winnen: 104-100.

   

  Warriors-coach Steve Kerr had veel lof voor uitblinker Durant. "Hij doet me denken aan die speler met de naam Michael, maar zijn achternaam ontsnapt me even", zei Kerr, die het natuurlijk over zijn ex-ploegmaat bij de Chicago Bulls had, Michael Jordan.

   

  Houston was tijdens de match niet tevreden over de arbitrage. Chris Paul werd in de slotseconden uitgesloten met zijn tweede technische fout en Harden was kritisch voor de refs: "Ze hebben een aantal fouten op driepuntpogingen van mij niet gefloten."

  Bekijk de hoogtepunten van Kevin Durant tegen Houston

  Boston gaat winnen op het veld van Milwaukee

  Boston hield Milwaukee-ster Giannis Antetokounmpo onder de knoet in de eerste wedstrijd van de halve finales in de Eastern Conference. Het Griekse wonderkind maakte "slechts" 22 punten en zo kwam Boston nooit in de problemen: 90-112.

   

  Al Horford was niet enkel defensief de uitblinker, hij was ook goed voor 20 punten (en 11 rebounds). Kyrie Irving scoorde en liet scoren bij de Celtics: 26 punten en 11 assists. "Dit is een van de pijnlijkste nederlagen van het seizoen, zeker in eigen stadion", zei Antetokounmpo.

  De match van uitblinker Al Horford:

  Brown van Boston dunkt over Antetokounmpo.