• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp hoeft Lamkel Zé slechts één wedstrijd te missen

  Lamkel Zé

  Lamkel Zé werd voor de 2e keer in een paar maanden tijd uitgesloten tegen Standard.

  Het seizoen van Didier Lamkel Zé zit er dan toch nog niet op. Het bondsparket had een schorsing van 4 wedstrijd geëist na zijn uitsluiting tegen Standard, maar de Geschillencommissie milderde de straf.

  Lamkel Zé revancheerde zich afgelopen vrijdag nadat er op hem een overtreding was gemaakt. Scheidsrechter Verboomen gaf Lamkel Zé, die zich even daarvoor al tot matchwinnaar had gekroond, meteen rood.

   

  Volgens het bondsparket was de duw of slag ter hoogte van de keel van Mpoku opzettelijk. "De kracht die door Lamkel Zé werd gebruikt is zeker niet verwaarloosbaar, zoals werd vastgesteld door de scheidsrechter en zoals ook uit de beelden blijkt", lezen we in de motivatie van de procureur.

   

  Antwerp ging niet akkoord met het schorsingsvoorstel en trok naar de Geschillencommissie. Die had wel oor naar de argumenten van de club en beoordeelde de actie van Lamkel Zé "als een duw zoals voorzien in de indicatieve tabel nr.5."

   

  De 22-jarige Kameroener houdt 2 speeldagen schorsing over, waarvan eentje met uitstel wegens het blanco disciplinaire strafblad. Tenzij Antwerp beroep aantekent, is Lamkel Zé komende vrijdag geschorst voor de verplaatsing naar leider KRC Genk.