• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Hoe meer ze ons de dieperik induwen, hoe meer we achter de ploeg staan"

  Fan

  "Sommige mensen verklaren mij gek", zegt Kris Roels.

  In Mechelen neemt de temperatuur met het oog op de bekerfinale toe. De Kadodderstraat kleurt zelfs al helemaal geel en rood. "Hopelijk volgen andere Mechelaars ons idee."

  Terwijl KV Mechelen extrasportief zich in woelige wateren bevindt, leeft de club naar een 2e sportieve hoogtepunt toe. Enkele weken na de promotie naar 1A kan de club ook de Beker van België winnen. Woensdag is AA Gent de tegenstander op de Heizel.

   

  "We weten van 10 jaar geleden dat de Mechelaars zelfs bij verlies hun ploeg willen eren", zegt Gert Van Dyck, de voorzitter van het Malinwa-supportersorgaan. "Er is sowieso een ontvangst op het stadhuis, met daarna de befaamde balkonscène. Vervolgens trekken we in groep naar het stadion, waar er plaats is voor een feest met 17.000 mensen."

  "Wat er ook gebeurt, we gaan vieren"

  In de Kadodderstraat wachten ze niet op het feest van woensdag en hebben ze hun gevels nu al versierd met vlag en wimpel. "Ik hoop dat het helpt", zegt bewoner Roger Van Paesschen. "Hopelijk volgen andere Mechelaars ons idee, zodat heel Mechelen geel-rood wordt. De Kadodderstraat is alvast een Kakkerstraat geworden."

   

  Bewoonster Kris Roels is een van de hevigste supporters uit de buurt. "Sommige mensen verklaren mij gek, maar KV Mechelen komt op de 1e plaats in mijn leven."

   

  Kris laat zich niet kisten door het onderzoek naar matchfixing en hoopt dat de spelers er hetzelfde over denken. "Hoe meer ze ons de dieperik induwen, hoe meer wij achter onze ploeg blijven staan. We hebben woensdag niets te verliezen. Alles kan, niets moet. En wat er ook gebeurt: we gaan vieren!"