• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sky-renner Kirijenka mag weer koersen na hartprobleem

  Kirijenka kwam dit seizoen nog niet in actie.

  Kirijenka kwam dit seizoen nog niet in actie.

  Goed nieuws uit het kamp van Team Sky. Vasil Kirijenka mag weer het beste van zichzelf geven op de weg. De Wit-Rus reageerde goed op een behandeling voor zijn hartafwijking.

  Half maart kwam Team Sky plots met verontrustend nieuws over Vasil Kirijenka. Tijdens een hartscreening werd bij de 37-jarige Wit-Rus een afwijking ontdekt. Daardoor hield Sky hem een tijdje aan de kant.

   

  Nu is Kirijenka weer klaar om in competitie te treden. "Vasil reageerde goed op de behandeling voor zijn hartafwijking en heeft groen licht gekregen om te racen", meldt Sky. "We zijn verheugd met dit nieuws."

   

  Kirijenka staat bekend als een gepatenteerde hardrijder. In 2015 kroonde hij zich in Richmond tot wereldkampioen tijdrijden. Kirijenka pakte ook goud in de tijdrit op de Europese Spelen van 2015 in Bakoe en veroverde 5 nationale titels tegen de klok. Daarnaast won hij ook nog 3 etappes in de Giro en 1 in de Vuelta.