• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  In Play-off II is 't ook plezant, of toch voor de mascotte van STVV

  In Play-off I stijgt de titelkoorts, maar ook een niveau lager viel er afgelopen weekend heel wat te beleven. En niet alleen sportief. De spelers van Beerschot Wilrijk amuseerden zich met een kanarie, maar in de andere matchen ging het er soms iets minder vriendschappelijk aan toe.

  De STVV-kanarie speelt mee in rondootje

  Tijdens de rust hielden de invallers van Beerschot Wilrijk zich warm met een rondootje. Het ging er gemoedelijk aan toe want ook de mascotte van STVV mocht meespelen. Of de kanarie het echt fijn vond, weten we niet. Hij stond alleszins lang in het midden van de cirkel.

  Harbaoui legt het bij met ploegmaat na mislukt staaltje acrobatie

  Ook voor Zulte Waregem was voetballen in Play-off II afgelopen weekend een feest. De ploeg van Francky Dury scoorde maar liefst 6 keer tegen Cercle Brugge. Dan zit de sfeer goed. Harbaoui kreeg misschien wel een tikkeltje te veel zelfvertrouwen. Hij probeerde voor de goal eens iets acrobatisch, maar haalde in zijn poging ook zijn ploegmaat onderuit. Niets aan de hand, met een high five waren de plooien snel gladgestreken. 

  Bekijk ook nog eens alle doelpunten uit die match

  Oostende en Charleroi zijn net wat minder lief voor elkaar

  Charleroi doet nog mee voor winst in zijn groep in Play-off II en dus was de sfeer in de match tegen KV Oostende net een tikkeltje minder gemoedelijk. Oshimen haalde een 1-0-achterstand op en wou snel weer door, maar daar dacht KVO-doelman Dutoit anders over. Wat volgde was een klassiek staaltje Grieks-Romeins worstelen.

  Waasland-Beveren en Union zijn na de match geen vriendjes meer

  Ook Waasland-Beveren tegen Union was duidelijk meer dan een vriendschappelijke wedstrijd. Union leed zijn eerste nederlaag in Play-off II en dat zorgde toch voor wat frustratie bij de spelers. Na affluiten werd er dan ook wat geduwd en getrokken.