• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal trekt met 5 Belgen naar de Giro, Ewan is kopman

  Caleb Ewan won dit seizoen al in onder meer Turkije, straks ook in de Giro?

  Het klassieke voorjaar is nog maar net afgerond, maar Lotto-Soudal heeft zijn 8 namen voor de Ronde van Italië nu al op papier gezet. De Belgische formatie mikt op ritzeges met Caleb Ewan en heeft met Thomas De Gendt en Victor Campenaerts nog ijzers in het vuur.

  De Australische sprinter Caleb Ewan is het speerpunt van Lotto-Soudal in de eerste grote ronde van het seizoen. De Australiër kan in de sprintvoorbereiding rekenen op de steun van onder meer Tosh Van der Sande, Jasper De Buyst en Roger Kluge.

   

  De Australiër Adam Hansen begint op 11 mei aan zijn 28e grote ronde in zijn carrière, Victor Campenaerts heeft zijn zinnen gezet op de ritten tegen de klok en Thomas De Gendt probeert zijn collectie van stunts in rittenkoersen nog wat uit te breiden. Klimmer Jelle Vanendert vervolledigt de selectie.

  De 8 namen van Lotto-Soudal op een rijtje: