• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Louwagie: "Wij kunnen seizoen nog redden, andere clubs niet meer"

  Michel Louwagie vindt het seizoen van zijn club niet zo dramatisch.

  Met een 1 op 18 zijn de play-offs van AA Gent geen succes. Alle aandacht gaat daarom naar de bekerfinale van woensdag tegen KV Mechelen. Het ideale moment voor de club om dit seizoen te redden. "We hebben respect voor KVM, maar zijn toch overtuigd dat we een goed resultaat zullen neerzetten."

  "In de gewone competitie is een 0-0 in Anderlecht wel heel goed"

  AA Gent heeft slechts 1 punt gepakt in de play-offs en hangt daar aan de staart. Toch heeft algemeen manager Michel Louwagie nog een positief gevoel. "Onze eerste helft tegen Genk was uitstekend. En dat tegen de beste ploeg van het land. Na de prachtige 0-1 is de veer gebroken, maar dat is logisch. De spelers wisten ook dat ze 3 dagen later de belangrijkste match van hun seizoen moesten spelen. Daar ligt de focus."

   

  Maar de 5 nederlagen in Play-off I kunnen toch niet goed zijn voor het vertrouwen? "Goh, je speelt tegen de beste ploegen van het land. Vorige week hebben we 0-0 gespeeld in Anderlecht. Als je dat in de competitie doet, zegt iedereen dat het goed is, zeer goed zelfs. We hebben ook drie matchen gespeeld zonder Vadis, de motor van onze ploeg. En het verschil was ook telkens zeer klein."

   

  "We hebben de 5e plaats nog niet opgegeven. Oké, het is niet goed maar het niveau ligt heel hoog. Dit jaar spelen de beste 6 ploegen POI. Dat is niet altijd het geval geweest. Genk heeft het toch een aantal keer niet gehaald, Standard ook."

   

  "Als we Croky Cup winnen, is seizoen zeker nog geslaagd"

  "Woensdag wordt het een totaal andere match. We zullen die wedstrijd met veel respect voor KV Mechelen aanpakken, maar we zijn er toch van overtuigd dat we een goede prestatie zullen neerzetten."

   

  "We weten dat KVM een goede ploeg heeft. Dat heeft het bewezen door kampioen te spelen in 1B. We hebben respect voor die club op sportief vlak. De spelers zullen 100 procent gefocust zijn. Wat er daar leeft, met de perikelen rond KVM, dat weten we niet. Dat zijn onze zaken ook niet."

   

  Is dit voor Gent een match van alles of niets? "Er zijn andere ploegen die hun seizoen niet meer kunnen redden, wij wel. We moeten eerlijk zijn, het was een moeilijk seizoen voor ons. Elke ploeg komt dat tegen na een periode van hoogconjunctuur. We werden kampioen, speelden de 8e finales van de Champions en de Europa League, vorig jaar zijn we nog 4e geworden, ... Daarna zijn er spelers vertrokken en dan moet je een nieuwe ploeg bouwen. Toch spelen we dit seizoen Play-off I en die bekerfinale. Als we winnen, is het seizoen zeker nog geslaagd."

  Odjidja: "Dit wordt de match van het seizoen voor ons"

  "Ik zit na deze match een beetje met gemengde gevoelens, maar woensdag zullen we het gewoon moeten doen", zei Vadis Odjidja na de 0-1-nederlaag tegen Genk. "Het is een bekerfinale dus hopelijk is iedereen 100 procent gemotiveerd. We zuller er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen."

   

  "Woensdag is ontzettend belangrijk. Het is de wedstrijd van het seizoen voor ons. Daarna zullen nog wel opnieuw aan de play-offs denken en aan die 5e plaats. Nu ligt de focus op woensdag."

  Asare: "Mijn blessure? Ik zal zeker spelen in de bekerfinale"