• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coach Maaseik traint nu ook Finse nationale ploeg

  Joel Banks hielp Maaseik vorig jaar aan de landstitel.

  Joel Banks hielp Maaseik vorig jaar aan de landstitel.

  Joel Banks (44) zal zijn functie als trainer van volleybalclub Maaseik vanaf nu combineren met een job bij de Finse nationale mannenploeg. Hij heeft er een contract voor 5 maanden plus 2 jaar getekend.

  "Ik ben uiteraard erg blij en trots. Het is voor mij toch weer een grote stap en ik ben erg gemotiveerd. Volleybal is mijn leven en mijn passie, en ja, het idee om mijn werk bij mijn club Maaseik te combineren met een nationaal team was al eerder door mijn hoofd geflitst", vertelt Banks. 

   

  De Engelsman is sinds 2017 coach van Maaseik. Vorig jaar hielp hij de club mee aan zijn eerste titel sinds 2012. Op dit moment strijden de Limburgers in de seizoensfinale tegen Roeselare. Maaseik won de 1e wedstrijd met 2-3, woensdag volgt de 2e wedstrijd. Banks zal meteen na de finale op oefenkamp trekken met de Finse nationale ploeg.

  Maaseik benadrukt dat Banks de club niet zal verlaten: