• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belhocine: "Penalty die niet gefloten werd, had heel zware gevolgen"

  Belhocine zag een defensief Anderlecht.

  In Brugge bleef Anderlecht gisteren in hetzelfde bedje ziek. "Club was beter dan wij", geeft Anderlecht-coach Karim Belhocine toe. "Maar voor de rust hadden we een penalty moeten krijgen na een grote fout op Verschaeren."

  Belhocine: "Ik kan mijn spelers niks verwijten"

  Karim Belhocine was niet heel ontevreden over het duel met Club Brugge. "We hebben een Club gezien dat nog strijdt voor de titel tegen een twijfelend Anderlecht. Ondanks alles hebben we er alles aan gedaan om tijdens de match hetzelfde niveau te halen als Club", reageert de coach van Anderlecht.

   

  Anderlecht speelde wel vrij defensief. "Ik had mijn spelers gevraagd om zich niet te veel terug te trekken op de eigen speelhelft. Maar jammer genoeg is Club erin geslaagd om het verschil te maken in de tweede helft."

   

  "Club was op veel domeinen beter dan wij. Ik kan mijn spelers niets verwijten over hun mentaliteit. Ik wil geen afbreuk doen aan de overwinning van Club, maar ik denk dat we in de eerste helft een penalty hadden moeten krijgen. Net voor de goal van Club was er een grote fout op Verschaeren, waarvoor niet gefloten werd. En dat heeft heel zware gevolgen gehad. Maar onze nederlaag mogen we daar niet aan wijten."

  "Revanche nemen tegen Standard"

  Offensief had Anderlecht niet veel in de pap te roeren gisteren. "We hebben inderdaad niet veel kansen kunnen creëren", zegt Belhocine. "We verloren te snel de bal, omdat we te weinig bewogen en slechte keuzes maakten. Dat is nog een werkpunt en typisch voor een ploeg die nog twijfelt."

   

  "Ik weet dat het einde van het seizoen nadert, maar we moeten blijven werken. Ik wil nog geen conclusies trekken uit mijn eerste twee matchen. Ik ben hier om het maximum te halen uit de spelers. Vandaag vliegen we er weer in."

   

  Het rapport van Anderlecht in Play-off I is 1 op 18. "Dat is een weerspiegeling van de realiteit. Het toont ook aan dat we nog veel werk hebben. We moeten nu snel de knop omdraaien en ons focussen op de match tegen Standard. De spelers zullen revanche willen nemen voor de nederlaag tegen Club", belooft Belhocine.