• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Olympiër Van Schuerbeek wint de Antwerp Marathon

  Willem Van Schuerbeek wint de Antwerp Marathon.

  Willem Van Schuerbeek heeft de Antwerp Marathon gewonnen. De 34-jarige marathonloper liep bijna 9 minuten trager dan zijn persoonlijk record. Bij de vrouwen was de zege voor debutante Astrid Verhoeven.

  Willem Van Schuerbeek kwam als 1e over de finish van de Antwerp Marathon. Hij kon zijn persoonlijk record niet verbeteren. Hij liep zelfs bijna 9 minuten trager dan zijn beste tijd uit 2015. Van Schuerbeek liep de 2e wedstrijdhelft wat trager waardoor de uiteindelijke tijd wat hoger lag. Op de olympische marathon in Rio in 2016 finishte de 34-jarige marathonloper op de 56e plaats.

   

  Met Adrien Born stond er naast Van Schuerbeek nog een Belg op het podium bij de mannen. De Nederlander Colin Bekers werd tweede.

   

  Ook bij de vrouwen ging de overwinning naar een Belgische loopster. Astrid Verhoeven behaalde bij haar marathondebuut onmiddellijk een overwinning. Ook Natalie De Ridder en  Elly Kerstens stonden op het Belgische podium.

  Bekijk hier de reacties van Van Schuerbeek en Verhoeven: