• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Riel wordt 13e op triatlon Bermuda: "Niet mijn beste resultaat"

  Marten Van Riel wordt 13e op Bermuda.

  Marten Van Riel heeft in Hamilton in Bermuda een 13e plaats behaald tijdens de 2e manche van de World Triatlon Series. Onze landgenoot was achteraf niet onverdeeld gelukkig met zijn prestatie. 

  Het ging om een triatlon op de olympische afstand: 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Van Riel werd 13e en was zelf niet volledig overtuigd van zijn prestatie. "Het was niet mijn beste resultaat, maar ook niet mijn slechtste", schreef hij op Instagram. "Laten we de positeve vibes houden. Hier moet ik op bouwen voor de volgende races."

   

  Van Riel werd in 2016 nog 6e op de Olympische Spelen in Brazilië. De triatlon in Bermuda was de 2e manche in een serie van 8 in de World Triatlon Series.

   

  De 26-jarige triatleet was niet de enige Belg die deelnam op Bermuda. Jelle Geens werd 25e en Erwin Vanderplancke moest de wedstrijd verlaten toen hij in de laatste ronde van het fietsonderdeel werd gedubbeld.