• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet: "Te weinig om van goed voorjaar te kunnen spreken"

  "Als ik excuses wil zoeken, moet ik ze bij mezelf zoeken."

  Greg Van Avermaet vertolkte geen hoofdrol in Luik-Bastenaken-Luik en zo sluit hij het voorjaar af zonder uitspatting. "Ik reed enkele mooie resultaten, maar te weinig. De Ronde en Roubaix zijn mijn grootste teleurstellingen", zegt de CCC-renner.

  Na een schuiver in Luik finishte Greg Van Avermaet op een anonieme 52e plaats, op bijna 7 minuten van winnaar Jakob Fuglsang.

   

  "Ik ben gevallen toen we probeerden terug te komen op een grotere groep. Ik had dat stuk verkend en reed ook op kop. Maar net voor de bocht kwam Matthews nog onderdoor en ging hij onderuit."

   

  "Ik ging er los over, er was niets aan te doen. Het was een zware teleurstelling. Ik had hem een klap willen geven, maar ik kon niet."

   

  De schade valt al bij al nog mee. "Schaafwonden, meer is het niet. Het is niet dat ik de koers gewonnen zou hebben, maar ik voelde me zeker ook niet slecht. Ik had misschien nog een toptienplaats kunnen pakken."

   

  "Door het weer was dit een zware editie en was ze misschien wat meer in het voordeel van de klimmers. Het was dus niet in mijn voordeel. Maar ik rijd deze koers heel graag, dus keer ik de komende jaren misschien wel terug."

  In een bocht ging Michael Matthews onderuit en ik ging er los over. Het was een zware teleurstelling. Ik had hem een klap willen geven, maar ik kon niet.

  "Ronde en Roubaix grootste teleurstellingen"

  Met Luik-Bastenaken-Luik zit het voorjaar er ook voor Van Avermaet op. Het is een voorjaar geworden zonder klinkende overwinning.


  "Ik had natuurlijk liever een koers gewonnen. Ik reed enkele mooie resultaten. Ik heb een goeie Omloop en E3 gereden, maar dat is te weinig om van een goed voorjaar te kunnen spreken."

   

  "De Ronde van Vlaanderen en Roubaix zijn uiteindelijk mijn grootste teleurstellingen. Ik had veel meer uit die koersen moeten halen."


  "In de Ronde was ik bij de beteren, maar de koersomstandigheden zaten tegen. De conditie was er wel, maar er zat telkens meer in."


  Van Avermaet stond er dikwijls alleen voor. "Maar ik heb geen klagen over mijn nieuwe ploeg CCC. Iedereen doet zijn best. Als ik excuses wil zoeken, zal ik ze vooral bij mezelf moeten zoeken."

  De Ronde van Vlaanderen en Roubaix zijn uiteindelijk mijn grootste teleurstellingen. Ik had veel meer uit die koersen moeten halen.

  "Volgende doel is Tour de France"

  Deceuninck-Quick Step, Jakob Fuglsang en Mathieu van der Poel kleurden het voorjaar.

   

  "Quick Step was zeer dominant, Jakob Fuglsang ook. Mathieu van der Poel is een sterke coureur en een mooie nieuwe. Idem voor Wout van Aert."

   

  "Ik kijk ernaar uit om in de toekomst tegen die mannen te rijden. Dat had ik met Peter Sagan ook. Ik koers liever met sterke mannen dan met jongens die gewoon volgen."


  "Het wordt niet simpel om hen te kloppen, maar ik kan nog altijd van mijn eigen sterkte uitgaan."

   

  "Mijn volgende doel is de Tour de France, met start in Brussel. Dat wordt heel speciaal. De Tour is nog altijd een heel mooie wedstrijd waarin ik goed wil zijn."

  Interview met Greg Van Avermaet: