• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thorgan Hazard: "Ik heb een persoonlijk akkoord met Dortmund"

  "Alles ligt nu in handen van mijn vader en de twee clubs."

  Het huwelijk tussen Thorgan Hazard en Borussia Mönchengladbach lijkt aan zijn laatste maanden toe. De Rode Duivel heeft zijn zinnen gezet op een transfer en staat op een zuchtje van een transfer naar Borussia Dortmund.

  "Ik heb in Mönchengladbach nog een jaar contract, maar ik heb al gezegd dat ik graag een nieuwe stap in mijn carrière wil zetten", zegt Hazard aan VTM.

   

  "Ik wil iets nieuws ontdekken en heb in die optiek een akkoord bereikt met Dortmund."

   

  "Het is nu wachten op een akkoord tussen de clubs. Dat vergt tijd, dat gaat zo met onderhandelingen. Het ligt niet meer in mijn handen, maar in die van mijn vader, die mijn manager is, en de twee clubs."

  "Verhuizen vanuit Nederland"

  Thorgan Hazard woont momenteel in Nederland, niet ver van zijn Duitse werkgever Mönchengladbach. 

   

  "Mijn kinderen gaan naar een Nederlandse school en spreken Nederlands met mijn vrouw, die tweetalig is. Zelf begrijp ik Nederlands en spreek ik het ook een beetje, zoals met mijn buren."

   

  "Maar als ik bij Dortmund teken, zullen we moeten verhuizen. Want dat ligt toch wat te ver. We hebben de voorbije 5 jaar privé een goed evenwicht gevonden. Als we moeten verhuizen, is dat misschien wel wat moeilijk voor mijn gezin, maar we zien wel."