• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  RSCA-bestuur boos: "Enkelingen schaden imago van Anderlecht en zijn fans"

  Een beeld van de muurschilderingen in Brugge.

  De paars-witte muurschilderingen in het Jan Breydelstadion zijn ook het Anderlecht-bestuur een doorn in het oog. In een officieel communiqué veroordeelt de club het gedrag van enkele "fans".

  Een aantal vandalen heeft zich vannacht uitgeleefd op het stadion van Club Brugge, in de aanloop naar het beladen van duel van straks tussen blauw-zwart en paars-wit.

   

  De muren werden beklad met allerlei leuzes als "Leko = dief", "We do what we want" en "We are RSCA". 

   

  "De directie van RSC Anderlecht heeft met verbijstering kennis genomen van het vandalisme dat afgelopen nacht rond het stadion van Club Brugge gepleegd is", meldt Anderlecht.

   

  "De club betreurt en veroordeelt deze feiten ten zeerste. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het werk is van enkelingen, die met een dergelijke daad het imago van de club en van de RSCA-fans schaden."

   

  "RSC Anderlecht kan in geen enkel geval aanvaarden dat in naam van de club dergelijke vormen van vandalisme of andere daden van agressie gepleegd worden."

   

  "Onze veiligheidsdiensten staan in nauw contact met die van Brugge. Alle maatregelen worden genomen om de wedstrijd van vanavond rustig te laten verlopen. We rekenen op een sportieve houding van onze fans in en rondom het stadion van Brugge."

  Tweet van Anderlecht:

  Enkele foto's: