• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: EHL-kampioen Watducks komt 1 goal tekort tegen Dragons

  " "

  Kampioen Dragons verliest met 4-2 van EHL-laureaat Watducks, maar stoot door.

  De Waterloo Ducks hebben vorige week dan wel als eerste Belgische club de EHL-beker gewonnen, maar vandaag gingen ze eruit in de kwartfinales van de play-offs van de Belgische competitie. In de return tegen kampioen Dragons kwam het 1 goal tekort: de 4-2 wiste de 4-1 van 2 weken geleden net niet uit. Dragons-Léopold en Herakles-Beerschot zijn de halve finales.

  Bekijk de reportage van Watducks-Dragons uit Sportweekend:

  Op weg naar de Euro Hockey League-beker zette Waterloo Dragons al opzij in de kwartfinale na shoot-outs. Met de onverwachte Europese triomf als motivatie gingen de Ducks voor een thuiszege met 3 goals. Van 2-0 ging het naar 3-1, maar verder dan 4-2 kwamen de Ducks niet.

  2 verrassingen

  Dragons treft in de halve finales Léopold, dat zich al zegezeker wist na de 5-1 uit de heenmatch. Een 4-3-verlies bij Orée volstond. Racing en Gantoise konden hun zege op verplaatsing 2 weken geleden thuis niet over de streep trekken. Racing verloor met 1-3 van Herakles, dat zo shoot-outs afdwong en die won. Ook Beerschot draaide een 1-2-verlies om: 0-2 bij Gantoise.

  Bekijk de samenvatting van Gantoise-Beerschot (0-2):

  Kwartfinales play-offs hockey

      heen terug
  Dragons Waterloo Ducks 4-1 2-4
  Léopold Orée 5-1 3-4
  Herakles Racing 0-2 3-1 (n.p.)
  Beerschot Gantoise 1-2 2-0

  Halve finales play-offs:

    heen terug
  Dragons Léopold 1 mei 5 mei
  Herakles Beerschot " "