Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: EHL-kampioen Watducks komt 1 goal tekort tegen Dragons

 zo 28 april 2019 22:29
" "
Kampioen Dragons verliest met 4-2 van EHL-laureaat Watducks, maar stoot door.

De Waterloo Ducks hebben vorige week dan wel als eerste Belgische club de EHL-beker gewonnen, maar vandaag gingen ze eruit in de kwartfinales van de play-offs van de Belgische competitie. In de return tegen kampioen Dragons kwam het 1 goal tekort: de 4-2 wiste de 4-1 van 2 weken geleden net niet uit. Dragons-Léopold en Herakles-Beerschot zijn de halve finales.

Bekijk de reportage van Watducks-Dragons uit Sportweekend:

Op weg naar de Euro Hockey League-beker zette Waterloo Dragons al opzij in de kwartfinale na shoot-outs. Met de onverwachte Europese triomf als motivatie gingen de Ducks voor een thuiszege met 3 goals. Van 2-0 ging het naar 3-1, maar verder dan 4-2 kwamen de Ducks niet.

2 verrassingen

Dragons treft in de halve finales Léopold, dat zich al zegezeker wist na de 5-1 uit de heenmatch. Een 4-3-verlies bij Orée volstond. Racing en Gantoise konden hun zege op verplaatsing 2 weken geleden thuis niet over de streep trekken. Racing verloor met 1-3 van Herakles, dat zo shoot-outs afdwong en die won. Ook Beerschot draaide een 1-2-verlies om: 0-2 bij Gantoise.

Bekijk de samenvatting van Gantoise-Beerschot (0-2):

Kwartfinales play-offs hockey

    heen terug
Dragons Waterloo Ducks 4-1 2-4
Léopold Orée 5-1 3-4
Herakles Racing 0-2 3-1 (n.p.)
Beerschot Gantoise 1-2 2-0

Halve finales play-offs:

  heen terug
Dragons Léopold 1 mei 5 mei
Herakles Beerschot " "