• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  4 centimeter geluk zet Manchester City in poleposition richting titel

  Links: geen doelpunt in Man.City-Liverpool. Rechts: wel een goal in Burnley-City.

  Links: geen doelpunt in Man.City-Liverpool. Rechts: wel een goal in Burnley-City.

  Filip Joos gaf vorige week aan dat Liverpool de titel met 11 millimeter zal verliezen. Daar zijn zondag nog enkele millimeters bijgekomen, want Manchester City had het geluk alweer aan zijn kant, met dank aan de doellijntechnologie.

  3 januari: 11,2 millimeter

  Op 3 januari smeerde Manchester City Liverpool zijn eerste en tot nog toe enige nederlaag van het seizoen aan. In eigen huis won City de topper met 2-1. Maar het had ook anders kunnen lopen.

   

  Bij een 0-0-stand zag iedereen een bal van Mané in doel. Maar schijn bedriegt, want de doellijntechnologie maakte duidelijk dat de bal niet helemaal over de lijn was. Liverpool kwam 11,2 millimeter (1,12 cm) tekort voor de 0-1, een doelpunt dat de wedstrijd ongetwijfeld een andere wending gegeven zou hebben.

  VIDEO: Geen doelpunt voor Liverpool

  28 april: 29,5 millimeter

  Manchester City had zondag een overwinning nodig om Liverpool voor te blijven in de stand, maar tegen een stug Burnley liep het niet van een leien dakje. Pas op het uur vond Agüero een gaatje, al was er even twijfel. De doellijntechnologie kwam Manchester City opnieuw ter hulp.

   

  De bal van de Argentijn bleek 29,5 millimeter (2,95 cm) over de doellijn. Opnieuw een cruciale fase in het voordeel van City, dat won met 0-1 en met nog twee speeldagen voor de boeg nog steeds één punt meer telt dan Liverpool.

   

  2,95 cm in Burnley en 1,12 cm in Liverpool. Samen ruim 4 cm die wel eens cruciaal zouden kunnen zijn in de titelstrijd.

  VIDEO: Wél een goal voor Manchester City