Engelse profvoetballers kiezen Virgil van Dijk als primus inter pares

  " "

  De Liverpool-verdediger is de 4e Nederlander die de PFA-Speler van het Jaar-Trofee wint.

  0 / 0

  De Engelse Vereniging van Profvoetballers (PFA) heeft zondagavond zijn seizoensprijzen uitgereikt. Speler van het Jaar is de Nederlander Virgil van Dijk. De centrale verdediger van Liverpool volgt zijn ploegmaat Mo Salah op. Eden Hazard was 1 van de 6 genomineerden.

  De 27-jarige Van Dijk, die in januari 2018 overkwam van Southampton, heeft de verdediging van Liverpool een boost gegeven. Liverpool, dat met City strijdt om de titel, telt 19 clean sheets dit seizoen in de Premier League.

   

  Van Dijk kwam als laureaat naar voren op een shortlist van 6 spelers, die door de profs van de 92 Premier en Football League-clubs werd gekozen. Van Dijk hield City-spelers Raheem Sterling, Sergio Agüero en Bernardo Silva achter zich, net als teammaat Sadio Mané en Chelsea-Rode Duivel Eden Hazard. Die laatste kreeg de trofee in 2015.

   

  Drie landgenoten gingen Van Dijk voor met de belangrijkste PFA-award: hij treedt in de voetsporen van Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie. Dat waren 3 aanvallers.

  Sterling kon zich troosten met de trofee van beste jonge speler. De Nederlandse Vivianne Miedema van Arsenal was de beste speelster. Vorige week maakte de PFA al zijn Team van het Jaar bekend. Voor het eerst sinds 2009 stond daar geen Belg in.

  Tweets over de uitverkiezing: