• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verbist reageert dan toch: "VAR had niet mogen tussenkomen bij handspel Mechele"

  Boucaut wees op aangeven van de videoref naar de stip

  Na een ongewoon lange stilte heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist nu toch zijn visie gegeven over de fase met Brandon Mechele in de match tussen Genk en Club Brugge. Genk kreeg na tussenkomst van de videoref een penalty. "De strafschop had hier niet toegekend moeten worden", concludeert hij.

  De penalty die Genk kreeg in de thuismatch tegen Club Brugge zorgde al voor heel veel discussie. Was het handspel of niet? Scheidsrechter Boucaut oordeelde van niet, maar na tussenkomst van videoscheidsrechter Tim Pots wees hij uiteindelijk met enige tegenzin toch naar de stip. Ook analisten, supporters en spelers raakten het niet eens. Het was wachten op een uitleg van scheidsrechterbaas Verbist. Die kwam er niet, tot nu.

   

  "Het ging om een ongelukkig contact van de bal op de arm", stelt Verbist bijna twee weken na de fase. "Mechele staat op dat ogenblik door het blokkeren van de bal met de rug naar het spel en weet niet waar de bal zich bevindt. De VAR had hier niet moeten tussenkomen. De strafschop had hier dus niet moeten toegekend worden."