• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wat doet hij nou: Nederlander scoort met fenomenale scorpion kick

  Dit weekend zal de prijs voor het mooiste doelpunt allicht niet naar Messi, Hazard of Mbappé gaan want in Nederland heeft Mitchell van Rooijen monden doen openvallen met een scorpion kick. Hij trekt de bal met zijn hak over zijn hoofd en zo in doel. Dit doelpunt van Jong Utrecht is er een om duimen en vingers van af te likken.

  Wat een doelpunt!

  De reactie van de doelpuntenmaker

  Het doelpunt leverde Jong Utrecht een punt op. De maker van de wereldgoal gaf na de partij ook een eerlijk interview. "Ik weet niet wat er in me opkwam. Ik dacht ik maak er wat van en hij ging er heerlijk in", zei Van Rooijen. "Ik hoorde iedereen om me heen, ik hoorde supporters opspringen, dus toen wist ik het wel."

   

  "Dit zou wel viraal kunnen gaan. Ik krijg overal complimenten en mensen die zeggen "wat doe jij nou?". Ik denk niet dat ik er ooit nog een mooiere zal maken. Ik hoor al vergelijkingen met Zlatan en met Van der Vaart, maar het is een Van Rooijen."