• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Kampioen" van de play-downs: dat viert OHL met De Romeo's!

  Oud-Heverlee Leuven kon een mislukt seizoen in eerste klasse B toch nog afsluiten met een 13 op 18 in de play-downs. Voor de club voldoende om de fans gisterenavond te trakteren op een optreden van De Romeo's. Kan OHL het positieve gevoel, en vooral het trainersduo Euvrard-Vercauteren, meenemen naar volgend seizoen?

  Dat het vooraf niet de ambitie van Oud-Heverlee Leuven was om de play-downs te spelen in 1B mag duidelijk zijn. Maar onder trainer Nigel Pearson zakte de ploeg steeds verder weg. Pas begin februari greep het bestuur in. De Brit werd vervangen door Vincent Euvrard, met Frank Vercauteren als sportief adviseur. 

   

  De club pakte nog een 7 op 12 in de tweede periode, maar dat volstond niet om de play-downs te vermijden. In de nacompetitie verzekerde OHL zich van het behoud met 13 op 18. Na de laatste thuismatch gisteren kregen de supporters na een moeilijk seizoen een bedankje in de vorm van De Romeo's. Al hadden veel fans misschien liever een contractverlenging voor het trainersduo als cadeau gekregen want de overeenkomst liep oorspronkelijk maar tot het einde van dit seizoen.

   

  Eigenaar Aiyawatt Srivaddhanaprabha zei deze week op de clubwebsite al dat ze snel zouden samenzitten. "Het bestuur en ik zijn heel tevreden over hun werk. Ze realiseerden ons doel op korte termijn en versterkten zo ook de band tussen het team en de supporters."

   

  In zijn eerste reactie na de match gaf Euvrard zelf nog niets prijs over zijn toekomst. Hij kijkt wel tevreden terug op zijn periode tot nu toe.  "We wonnen zes van onze laatste negen wedstrijden, verloren er slechts eentje en realiseerden ook een heel mooi doelpuntensaldo. Daar kan ik als coach alleen maar tevreden mee zijn. We wilden voor aanvang van de play-offs meer doen dan enkel het behoud verzekeren. We gingen vol voor de winst in Play-off 3."

   

  De spelers trainen nog een week en gaan dan op vakantie. En Euvrard? “Zoals je weet, heeft een trainer altijd werk.”

  Beelden van het optreden na de wedstrijd in Leuven