• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onhoudbare Durant leidt kampioen Golden State met 50 punten naar volgende ronde

  Draymond Green, Stephen Curry en Kevin Durant.

  Draymond Green, Stephen Curry en Kevin Durant.

  De Golden State Warriors hebben zich in de NBA verzekerd van de halve finales in de Western Conference. De titelverdediger (uit het Californische Oakland) won met 110-129 van de LA Clippers en komt daarmee op een onoverbrugbare 4-2-voorsprong.

  Kevin Durant was de man van de avond in het Staples Center. Hij maakte liefst 50 punten. Voor de 30-jarige Amerikaan is dat een persoonlijk record in de play-offs.

   

  Ook Stephen Curry (24 ptn) en Draymond Green (16 ptn, 14 rbs, 10 ass) waren op de afspraak.     

   

  "Dit is een van de allerstrafste prestaties die ik in mijn leven gezien heb", zei Durants coach Steve Kerr, een ex-ploegmaat van Michael Jordan, achteraf over het optreden van de tienvoudige All Star.

   

  "Durant neemt ons al enkele wedstrijden op sleeptouw en vandaag speelde hij weer schitterend."     

   

  In de volgende ronde zullen de Warriors de beste Durant opnieuw nodig hebben, want dan wacht Houston, het team van regerend MVP James Harden.

   

  De Rockets zetten in hun eerste ronde eenvoudig Utah opzij, met 4-1. 

   

  Het duel wordt een heruitgave van de Conference-finale van 2018. Golden State had toen 7 wedstrijden nodig om afstand te nemen van de Texanen en door te stoten naar de grote finale tegen Cleveland.     

   

  Golden State geniet in de eerste twee wedstrijden het thuisvoordeel. Zondagavond treffen de teams elkaar voor het eerst.

  Statistieken van Durant:

  Beelden van Durant: